Thursday, March 1, 2007

Γευστικά αφιερώματα στο Τελλόγλειο

Τα γευστικά αφιερώματα, -ταξίδια πολιτισμού στο χώρο της γεύσης-, που επαναλαμβάνονται και φέτος στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., συνεχίζονται με τη δεύτερη βραδιά για φέτος, την Παρασκευή 9 Μαρτίου, στις 9 μ.μ., με τον πολύ γνωστό «δημιουργό γεύσης» και βραβευμένο για τις τηλεοπτικές του εκπομπές προβολής της μαγειρικής τέχνης, Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος θα παρουσιάσει πολύ δημοφιλή εδέσματα και χαρακτηριστικές γεύσεις της οικείας μας Εγγύς Ανατολής, με τη συνδρομή των δύο chef του Τελλογλείου Δ. Τράκα και Σ. Σιώπη. Το μενού θα είναι έκπληξη για όσους συμμετέχουν, το κρασί είναι χορηγία του Κτήματος Γεροβασιλείου και Βιβλία Χώρα, και το επιδόρπιο των ζαχαροπλαστείων «Χατζής».

Πρόκειται για ξεχωριστές βραδιές, όπου γνωστοί και έμπειροι σεφ παρουσιάζουν τις γευστικές δημιουργίες τους. Στα γευστικά αφιερώματα, που ξεκίνησαν δύο χρόνια πριν, με πολλές εκπλήξεις, αφιερώματα σε τοπικές κουζίνες, ξεχωριστά προϊόντα, γευστικές προτάσεις και αναφορά σε χώρους φαγητού, που διοργανώνει το Τελλόγλειο, επιχειρείται μια εξερεύνηση γύρω από την τροφή, την ιστορία της, την παράδοση, το καλό φαγητό και την απόλαυσή του. Κάθε αφιέρωμα περιλαμβάνει πρωτότυπες γευστικές προτάσεις που σχολιάζονται από ειδικούς και υποστηρίζονται από έμπειρους δημιουργούς γεύσεις.

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 9 μ.μ., το γευστικό αφιέρωμα θα φέρει την υπογραφή του γνωστού σεφ και δημιουργού του εστιατορίου της Αθήνας «Βαρούλκο», Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος εκτός από τις εξαιρετικές γευστικές προτάσεις του θα παρουσιάσει και το βιβλίο του («Βαρούλκο- Χρώματα, Αρώματα και Γεύσεις», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Τέλος, την Παρασκευή 23 Μαρτίου, λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, στις 9μ.μ. ο αγιορείτης μοναχός πατήρ Επιφάνιος θα ετοιμάσει με προϊόντα που προέρχονται από το Άγιο Όρος, ένα γεύμα με νηστίσιμες, αγιορείτικες συνταγές, παρουσιάζοντας εκτός από το τοπικό κρασί «Μυλοπόταμος» και το βιβλίο του «Αγιορείτικη Κουζίνα».

No comments: