Tuesday, March 13, 2007

Method Man-Redman - «Ντόρος» απ' το Νιου Τζέρσεϊ

Τα τρομερά ξαδέλφια του hip hop μιλούν αποκλειστικά στις «Διαδρομές»

Tου Αλέξανδρου Σαλαμέ
adisalames@yahoo. com

.
Και κάποιος που δεn ξέρει θα με ρωτήσει: Γιατί τόσος ντόρος με αυτούς τους δύο, ώστε να αναγκαστούν οι διοργανωτές της συναυλίας τους στις 10 Μαρτίου να τη μεταφέρουν άρον άρον από το κτίριο 6 του Iδρύματος Ελληνισμού στο Σινέ Κεραμικό, λόγω αυξημένης ζήτησης εισιτηρίων; Η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις περιπτώσεις δίνεται με στοιχεία και γεγονότα. Eχουμε και λέμε λοιπόν:

Method Man

· Eχει συνεργαστεί με: Jay Z, Notorious B.I.G., 2Pac, Limp Bizkit, Missy Elliot, P. Diddy, Ludacris, Chris Rock, Mobb Deep, Busta Rhymes και Ll Cool J.

· Eχει στο ενεργητικό του 3 πλατινένιους και έναν χρυσό δίσκο, που έχουν μπει όλοι στο Top40 του billboard.

· Είναι ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Wu Tang Clan.

· Eχει εμφανισθεί σε πάμπολλες ταινίες, με κορυφαία εισπρακτικά το How High –με συμπρωταγωνιστή τον Redman- που ξεπέρασε τα 30εκατομύρια δολάρια σε εισπράξεις μόνο στην Αμερική

Redman

· Exει συνεργαστεί με: Offspring, Eminem, Gorillaz, Wycleaf Jean, Snoop Dog, 2Pac, Cypress Hill, De La Soul, Dru Hill, Tribe Called Quesr, KRS One και Beverly Night.

· Eχει στο ενεργητικό του 5 χρυσούς δίσκους.

· Συνεργάστηκε με την Christina Aguilera σε μία από τις μεγαλύτερές της επιτυχίες, το «Dirrty».

· Κομμάτια του έχουν ακουστεί στα soundtrack των ταινιών: 8 Mile, Syrianna, Blade II, The Fast and the Furius και Gone in Sixty Seconds.

Και οι δύο μαζί, αν και έχουν μόνο ένα κοινό άλμπουμ, το Blackout –που όπως αναμενόταν έγινε πλατινένιο- συνδέθηκαν στη συνείδηση του κοινού σε τέτοιο βαθμό, ώστε έγιναν μέχρι και φιγούρες για Playstation. Κατευθείαν από το Νιου Τζέρσεϊ, όπου κατοικοεδρεύουν, οι Method Man και Redman μας δίνουν μια πρώτη γεύση από το τι θα επακολουθήσει στη συναυλία τους:


Ο 2Pac και ο Notorious Big ήταν καλλιτέχνες τεράστιου μεγέθους. Σωστά είδωλα. Παίζανε με τους κανόνες του παιχνιδιού όσο κανείς άλλος. Δεν έπρεπε να σκοτωθούν, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά.

Οι κόντρες ανάμεσα στους hip-hoppers είναι θλιβερές. Το Hip Hop δεν είναι αυτές οι κόντρες. Ο hip-hopper πρέπει να γράφει για τη ζωή και να προσπαθεί να πει την αλήθεια.

Οι νέοι hip-hoppers πρέπει να γίνουν πιο ειλικρινείς με τον εαυτό τους. Αν θέλουν να τους μείνει κάτι παραπάνω και όχι μόνο η μουσική, πρέπει πρώτα να μάθουν να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Είμαστε υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης. Από εκεί και πέρα όμως, κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να κάνει αυτό που πιστεύει πως είναι σωστό. Αρκεί να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του και να μη βλάπτει τους γύρω του.

Αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε το δεύτερο «Methodman-Redman» άλμπουμ. Μέσα στους επόμενους μήνες θα μπούμε στούντιο για να αρχίσουμε την ηχογράφηση.

Η μουσική είναι η ζωή μας. Αν παρατήσουμε τη μουσική, είναι σα να σταματήσουμε να ζούμε. Κανείς από τους δύο δεν έχει ακόμα σκεφτεί τη πιθανότητα να τα παρατήσει.

Η Christina Aguilera είναι απίθανη, μεγάλη σταρ και καταπληκτική φωνή. Αυτή έκανε το «Dirrty» επιτυχία. Τα γυρίσματα του βίντεο μαζί της ήταν όλα τα λεφτά.

100% hip hop και ποίηση του δρόμου. Αυτά θα είναι τα βασικά συστατικά του live μας.

Ο Red θα σας φέρει τα πάνω κάτω. Στην Αθήνα θα παίξει κομμάτια απ' το καινούργιο του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο και θα ακουστούν για πρώτη φορά.

Αν έχουμε ακούσει ελληνική μουσική; Δεν έχουμε ιδέα! Μπορεί και να έχουμε ακούσει!

Ετοιμάζουμε την καινούργια μας ταινία. Ουσιαστικά πρόκειται για το sequel του «How High».

Οι επόμενοι μήνες θα μας βρουν στο δρόμο λόγω της παγκόσμιας περιοδείας μας και ελπίζουμε και κάποια στιγμή στο στούντιο, για να ηχογραφήσουμε και κάτι από Wu Tang Clan.

Τα λέμε στην Αθήνα για μία βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη. Τη τελευταία φορά που εμφανισθήκαμε ήταν δυνατά. Αυτή η φορά θα είναι μεγαλειώδης!

No comments: