Wednesday, March 7, 2007

Alternative events

του Αλέξανδρου Σαλαμέ
adisalames@yahoo.com

Τελικά αυτή η πόλη, παρά την υφέρπουσα αρχοντοχωριατιά που απέκτησε χάρη σε πάσης φύσεως καλοθελητές, εξακολουθεί να είναι γεμάτη από παρέες με φαντασία, ιδέες και, πάνω από όλα, όρεξη για δημιουργία.
Δεν προλαβαίνω να χαζεύω αφίσες, τις πιο πολλές φορές σε ένα απλό ασπρόμαυρο Α3, και να σημειώνω τα events που διοργανώνονται, ατράνταχτη απόδειξη ότι όσο πιο φτωχά είναι τα μέσα, τόσο πιο πλούσιο είναι το μεράκι.

Μία διαφορετική, αλλά επίκαιρη στρογγυλή τράπεζα, θα στηθεί σήμερα στο Πολυτεχνείο. Στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Φοιτητικές κινητοποιήσεις: άσυλο και αναρχικοί. Η παρέμβαση των αναρχικών στους χώρους της εκπαίδευσης».

Βραδιά αφιερωμένη στους μετανάστες διοργανώνει το Σάββατο η Φάμπρικα Υφανέτ. Στις 21.00 θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Το πιστοποιητικό» του Νικολάι Ερντμαν από θεατρική ομάδα μεταναστών, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει έκθεση αφίσας με θέμα τη μετανάστευση.
Καλώς το και ας άργησε. Καιρό είχαμε να δούμε Underground Hip Hop event στην πόλη. Ασυμβίβαστη Γενιά, Αδυσώπητα ερωτήματα, Κρυφή ραψωδία, Zomby και Low Profile από Σέρρες θα ξετινάξουν τα ηχεία του Inside Bar το Σάββατο βράδυ. Οσοι πιστοί προσέλθετε. Είσοδος 5 ευρώ.

Τρίτη στο Eightball μια ειδική βραδιά για όποιον βλέπει πολλά θρίλερ. Sifis και Wizard στα πλατώ, θα κάνουν ένα Dark, Goth Atmospheric πρόγραμμα με επιλογές από Anathema, Paradise Lost και άλλους…θλιμμένους. Αναμμένα κηροπήγια και σκοτεινός φωτισμός θα «απογειώσουν» το σκηνικό. Καλού κακού πάρτε και μία σκελίδα σκόρδα, αν αποφασίσετε να πάτε.

Αν σφιχτήκατε από την προηγούμενη πρόταση, δοκιμάστε την Τετάρτη το X-Club. DJ Steve στα πλατώ, θα παίξει '80s και μόνο '80s! Από τα ηχεία του θα παρελάσουν Duran Duran, Samantha Fox και άλλοι πολλοί. Σημαιοφόρος ο Ενας Michael Jackson, όταν ακόμα ήταν μαύρος!

No comments: